Embodied


Met een craquelerende glazuur op aardewerk is een menselijke gestalte (nauwelijks) zichtbaar gemaakt als een kwetsbaar lichaam, dooraderd.


Reclining (‘quod est inferius sicut est quod est superius et quod est superius sicut est quod est inferior’ or ‘as below, so above and as above, so below’)


In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen gietmethode ontwikkeld.
"Reclining" uit 2015 was het eerste beeld van groter formaat dat ontstond binnen deze ontwikkeling. Het beeld is circa 195 cm lang, 90 cm breed, gegoten in aluminium.
In de loop der jaren is de liggende gestalte regelmatig
...lees verder


Bleached light 2012



Stalactite


In het kader van het doorlopende project S-M-XL-L is gedurende een werkperiode in het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) een serie van porseleinen stalactieten ontstaan.

2007
Bronze cube 2007


Ieder beeld van Pielage kent een minimaal skelet, een geraamte dat tot op het bot is teruggebracht. Exemplarisch zijn de kubussen die hij maakt waarvan de twaalf ribben een gammel bouwsel vormen dat ieder moment in elkaar kan zakken en dat dan ook voortdurend doet, maar dat toch ook
...lees verder

2006
White cube 2006


Een kubus van piepschuim is met kleine druppels thinner bewerkt tot een extreem fragiele structuur, waarin alle schuim is opgelost tot dunne lijmvliesjes. Deze kubus is in een plas thinner neergezet op de glazen tafel in het atelier. Langzaam zakt het weg tot in het oplosmiddel. Met
...lees verder


Cast Iron 2006 (Oblivion)


Zoals de installatie "Rubber, steel, 2005" met hetzelfde soort ornamenten door zijn maat een overduidelijke associatie met een kooi heeft, zo zou "Cast Iron 2006" veeleer de gedachte aan een kist opleveren. Of een bed, of bank.
Door zijn maat heeft dit werk een vriendelijker karakter.
...lees verder


Mono print on paper 2006


André Pielage  |  Singel 116, 3112 GT Schiedam  |  06 - 13 95 80 75

website ontwerp en bouw: Haka Prins